Fråga

Lasse

Carnivore dieten bättre än LCHF?

Är det någon som testat Carnivore dieten? Är inte Carnivore en väldigt strikt variant av LCHF?
25 maj 19:08 2018

Kommentarer / Svar

Jag har inte testat Carnivore, men såsom jag förstår dieten så utesluter man helt kolhydrater d v s i det avseendet är Carnivore väldigt likt en strikt variant av LCHF.

Men till skillnad mot LCHF så innehåller Carnivore väldigt mycket proteiner d v s kött. Man kan alltså säga att Carnivore är en LCHP diet ( Low Carb High Protein). Att äta för mycket proteiner ifrågasätts av vissa LCHF-företrädare. Inte så mycket ur synvinkeln "gå ner i vikt" utan mer utifrån en hälsosynvinkel.

En annan skillnad är att man i LCHF-traditionen (varje fall efter den inledande fasen) tillåter att man äter kolhydrater som t ex grönsaker som växer ovan jord.

Min personliga åsikt och erfarenhet är att båda dieterna kommer leda till viktnedgång. När jag gick ner mest som vikt (- 30 kg) så brydde jag mig inte om det var fett eller proteiner jag åt, det viktiga var för mig att utesluta så mycket dåliga kolhydrater som möjligt.

Men ur en hälsosynpunkt tror jag att vi även behöver livsmedel med kolhydrater för att få i oss tillräckligt med antioxidanter m.m. Så idag äter jag en kost som innehåller ur LCHF-synvinkel mycket kolhydrater, men jag är noga med vilka kolhydrater jag äter. Har aldrig mått bättre och behåller vikten!
30 maj 20:55 2018

Kajan

Hur ser en carnivore meny ut? Vad äter man till frukost, lunch, middag ....
21 jun 19:21 2018
För att svara eller kommentera behöver du skapa ett konto. Har dú redan ett konto, så välj att logga in.