Fråga

mickcorea

Snabba och långsamma kolhydrater

Hej.

Mycket bra sida som jag kommer följa framöver! Bryr man sig om snabba eller långsamma kolhydrater samt GI inom LCHF?
04 maj 22:59 2021

Kommentarer / Svar

KalleV

Nej, i princip kollar man bara på mängden kolhydrater. Men jag tänker att det aldrig kan vara fel att välja "rätt" kolhydrater, för då får man ju i sig mer fiber och näringsämnen m.m. LCHF är ju ibland kritiserat för att man får i sig för lite av vissa näringsämnen.
05 maj 11:40 2021

maita

Jag håller med @KalleV. Jag har själv lyckats gå ner rejält i vikt med LCHF-dieten och är riktigt tacksam för att en person presenterade LCHF-dieten för mig. Men samtidigt har jag sett nackdelarna, där jag lättare fick inflammationer m.m. När jag "uppgraderade" min kost med mer bra grönsaker (framförallt ovanjordsgrönsaker t ex blomkål, och broccoli ) så fick jag bara fördelarna :)

Eller annorlunda uttryckt, de få kolhydrater man bör äta ska spenderas väl.
07 maj 18:56 2021

Anya

Om du vill gå ner i vikt så är det enkelt, MINSKA PÅ MÄNGDEN KOLHYDRATER.
10 maj 22:22 2021

zebmastah

Hej,
Det finns olika läger inom diskussionen för detta. Inom LCHF pratar man om stärkelsefattiga grönsaker som broccoli och vitkål eftersom kolhydraterna är låga i dessa. Vissa seriösa LCHF förespråkare väljer att kalla stärkelsefattiga grönsaker för långsamma kolhydrater. Det är absolut inte att jämföra med fullkornspasta förstås. De som hävdar att LCHF är näringsfattigt har missuppfattat kosten. Rent krasst kan du leva på ägg och spenat, de täcker upp alla livsviktiga vitaminer du behöver, men LCHF inkluderar mycket mer än så.
Kortfattat: lägg fokus på att minimera kolhydrater, håll den summan så nära 0 du kan.
17 maj 07:52 2021
För att svara eller kommentera behöver du skapa ett konto. Har dú redan ett konto, så välj att logga in.