Artikel

Lchf-kost

Måste jag äta mellanmål och måste jag räkna protein o fett för att gå ner i vikt med LCHF? (Fråga från gamla webbplatsen)

Hej!

Nej då, man måste inte alls äta mellanmål om man följer LCHF- kost. Tvärtom så är tanken med kosten att man skall kunna ta bort de extra mellanmålen som så många äter. Fettrik mat ger en längre mättnadskänsla och tar bort sötsuget vilket leder till att många som följer LCHF- kost känner att de kan skippa mellanmålen efter ett tag. Om man däremot äter en kost som är rik på kolhydrater så får man ett insulinpåslag som snabbt driver in blodsockret i cellerna och du kommer bli hungrig fortare.

Det viktigaste med LCHF- kosten är att ta bort kolhydraterna ur kosten. På den punkten måste man vara noga om man skall uppleva resultat. När kolhydraterna väl är borttagna så måste man ju fylla på med energi på annat håll och det är här fettet kommer in i bilden. Fett är betydligt mer energirikt än vad protein är och gör det därmed lättare att behålla mättnad under en längre tid. Men jag tycker inte att det är så jättenoga vad det gäller fördelningen mellan protein och fett. Det finns heller inget inom LCHF- kosten som säger att man måste räkna vikt eller kalorier på det fett (eller protein) som man äter. Håll dig till 5% kolhydrater och ät tills du blir behagligt mätt på en kost med övervägande del fettinnehåll så är du en riktig LCHF:are.

28 okt 12:05 2017

Kommentarer / Svar

För att svara eller kommentera behöver du skapa ett konto. Har dú redan ett konto, så välj att logga in.