Recept

Maria

LCHF Grönkålschips

Istället för friterade grillchips testa gärna ett nyttigare LCHF grönkålschip. Krispigt, nyttigt, fyllda med antioxidanter och vitaminer men framförallt väldigt goda
Superenkelt att tillaga och kan även ätas som ett tillbehör till din köttbit.

Antal portioner:  4

  • Grönkål, fyll gärna en hel bakplåt
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Valfri krydda (om du vill) tex: vitlök, paprikapulver, curry, chili)
  1. Starta ugnen på 150 grader
  2. Skölj grönkålen och handdukstorka den och låt den torka ordentligt.
  3. Lägg sedan grönkålen på ett bakplåtspapper, dela de större bladen så det blir en jämn storlek på alla bladen
  4. Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt den stå där i ca 15 minuter så grönkålen blir krispiga och knapriga. Låt de få lite färg men var noga med att de inte bränns. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och/eller valfri krydda
  5. Ta ut plåten och servera som tilltugg eller med en god dippa.
15 okt 19:54 2017

Kommentarer / Svar

Tack för ditt bidrag!
/LCHF-KOST
17 okt 19:19 2017
För att svara eller kommentera behöver du skapa ett konto. Har dú redan ett konto, så välj att logga in.