Artikel

Lchf-kost

Jag går just nu på pulverdiet, sedan tänkte jag gå över till Lchf. Min fråga, jag är fransyska och mycket glad i bröd, så min fråga, om jag unnar mig bröd en dag i veckan, stör jag hela processen då? Likaså om jag typ äter lite lördagsgodis men inget socker för övrigt? (Fråga från gamla webbplatsen)

Hej!

Kan bara kort säga att jag tycker du gör helt rätt i att gå över från pulverdiet till LCHF- kost.

Jag tycker inte det är någon katastrof om du väljer att äta bröd en gång i veckan. Visst är bröd rikt på kolhydrater och du kommer säkerligen att stanna upp i din fettförbränning just vid dessa tillfällen. Men jag är av den uppfattningen att man också måste få leva även om man följer en viss diet. Det är därför LCHF har så många fördelar eftersom man får äta god mat och framförallt äta sig mätt vilket knappast är vanligt hos andra dieter. Om du upplever att bröd är en viktig del av ditt liv så ta en dag i veckan där du tillåter dig själv att få äta det. Om du följer LCHF resten av tiden så kommer du garanterat få effekter på vikten ändå även om det kan gå något långsammare. Kanske kommer du med tiden att se LCHF:s fördelar och välja att även sluta med brödet. Samma resonemang gäller väl egentligen kring att äta godis på lördagarna. Men blir det allt för tätt mellan kolhydratintagen finns risken att du helt förstör LCHF- effekten.

Det bästa är givetvis om man kan hålla sig till en strikt LCHF om man vill gå ner i vikt. Men jag tycker inte man skall straffa sig själv allt för hårt om man skulle göra snedsteg ibland. Allt tar sin tid i livet och detta gäller även en kostomställning. Man har sett att den absolut största faktorn till att folk ger upp olika dieter är att de upplever dem som för jobbiga och plågsamma att följa. Det hade därför varit synd om du övergav LCHF för tidigt bara för att du inte får fortsätta med brödet.

28 okt 11:14 2017

Kommentarer / Svar

För att svara eller kommentera behöver du skapa ett konto. Har dú redan ett konto, så välj att logga in.