talskrivare
Du behöver mer fibrer och fett :) Baka Sannas Limpa så får du ett normalt bröd som funkar, utan att höja blodsockret. De flesta gillar det, även barn och icke-LCHFare :)
Sannas LCHF-limpa
Ingredienser
4 dl Ägg
2 1/2 dl Grädde 40%
2 msk Chiafrön
2 1/2 dl Pofiber
4 msk Solrosfrön
4 msk Pumpafrön
2 msk Fiberhusk
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
1 msk Ev. brödkrydda
Instruktioner
1 Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.
2 Häll ägg och grädde i en annan bunke och vispa ihop snabbt.
3 Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.
4 Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.
5 Häll upp smeten i formen direkt.
6 Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.
7 Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.
07 jun 22:19 2018