Artikel

Lchf-kost

Hej Jag undrar över den stora mängden extra fett som rekomenderas, är det bara för mättnadskänslan eller har det någon annan effekt. Har ätit Lchf STRIKT i 3 veckor utan resultat och funderar på att minska på fettet. (Fråga från gamla webbplatsen)

Hej!

Tanken med att äta de stora mängderna fett inom LCHF- kosten är att det skall leda till en ökad och mer utdragen mättnadskänsla, minska suget efter socker, ersätta energin från kolhydraterna samt stabilisera insulinutsöndringen i kroppen. Man skall däremot inte överdriva sitt intag av fett. Man skall äta lika stora portioner som innan, där då kolhydraterna till stor del är ersatta av fett, och känna sig behagligt mätt efter varje måltid.

Det viktiga inom LCHF är att man drar ner kraftigt på sitt kolhydratintag. Sedan kan man välja lite själv hur mycket fett man skall äta för att ersätta detta. Ett bra och sunt mål är att känna sig lagom mätt sett över hela dygnet. Jag tycker mycket väl att du kan minska ditt fettintag om du just nu känner att du inte får någon effekt. Försök bara och undvika att samtidigt höja på kolhydratintaget.

28 okt 11:41 2017

Kommentarer / Svar

För att svara eller kommentera behöver du skapa ett konto. Har dú redan ett konto, så välj att logga in.