Artikel

Okänd

Jag undrar om man kan äta sushi om man är lchf:are? (Fråga från gamla webbplatsen)

Sushi är utomordentligt gott men tyvärr ingen bra LCHF- kost. För det första så är en av huvudingredienserna i sushi ris vilket har en mycket hög halt kolhydrater. Dessutom är man inom sushivärlden väldigt glad i att sockra riset för att ge det bättre smak vilket givetvis gör det ännu värre som LCHF- mat. Många gånger äter man också sin sushi tillsammans med wasabipasta vilket också är ett livsmedel rikt på kolhydrater.

För det andra så innehåller sushi otroligt lite fett och kalorier om man jämför med mycket annat som vi äter. Man kan säga att sushi är en hög kolhydrat/hög protein måltid utan större del fett. Detta går givetvis också emot LCHF grundtanke där fettet är det som skall ersätta kolhydraternas energiroll i kroppen.

Däremot bör man absolut inte vara rädd för att äta fisk eller skaldjur som LCHF:are. Fisk har oftast ett mycket balanserat fettinnehåll med hög andel omega-3. Om man är väldigt förtjust i sushi kanske det går att på något vis göra sin egen LCHF- variant utan ris och socker men med samma kryddor. Med god fantasi brukar det mesta ordna sig!

30 jun 18:21 2017