Rödbetshummus
En underbart god variant av hummus, varför inte testa att tillsätta förkokta rödbetor. Gott att använda som tillbehör till en grillad köttbit alt som dipp på ett buffébord eller som tapas tillbehör. Gott att även krydda med starkare chilikrydda för att få en extra sting.
Antal portioner: 4
- 3 förkokta rödbetor
- 1 burk färdigkokta kikärtor ca 400 gram
- 1 msk tahini (går att utesluta)
- 1,5 tsk spiskummin
- ev 0,5 tsk stark chilli
- 1 msk pressad citronsaft
- 4 msk olivolja
- 1-2 klyftor pressad vitlök
- lite salt
- ev lite vatten
- Dela de förkokta rödbetorna i mindre delar och lägg i en bunke alt mixer tillsammans med övriga ingredienser. Mixa ihop till en slät röra, smaka av och tillsätt mer krydda om det önskas och för att få en lättare konsistens spä med lite vatten.