Recept

Maria

LCHF Rawfood bollar

Nyttiga och sockerfria rawfood bollar gjorda på dadlar och nötter med massa nyttig fett. Perfekta efterrätten eller fikan.

Antal portioner:  15

  • 1 dl Sötmandel
  • 1 dl Cashewnötter
  • 8 st Dadlar, urkärnade
  • 1 msk Kakao
  • 1.5 msk Kokosfett
  • 1 dl Kokos nötter att rulla dom i
  1. Mixa sötmandeln och cashewnötterna i en mixer till det blir ett grovt mjöl
  2. Dela och ta bort ev kärnan från dadlarna och blanda samman det med de mixade nötterna. Fortsätt att mixa.
  3. Blanda i kakaon och kokosoljan och fortsätt mixa tills det blir en jämn smet.
  4. Olja händerna lite och rulla till små bollar och vänd i kokos, hackade nötter eller kakao. Ställ i kylen i 30 minuter. Klart! Kan med fördel frysas eller förvaras i en burk i kylskåpet. Perfekt nyttigt fikaalternativ som även barnen älskar.
04 nov 18:55 2017

Kommentarer / Svar

För att svara eller kommentera behöver du skapa ett konto. Har dú redan ett konto, så välj att logga in.