LCHF Rawfood bollar
Nyttiga och sockerfria rawfood bollar gjorda på dadlar och nötter med massa nyttig fett. Perfekta efterrätten eller fikan.
Antal portioner: 15
- 1 dl Sötmandel
- 1 dl Cashewnötter
- 8 st Dadlar, urkärnade
- 1 msk Kakao
- 1.5 msk Kokosfett
- 1 dl Kokos nötter att rulla dom i
- Mixa sötmandeln och cashewnötterna i en mixer till det blir ett grovt mjöl
- Dela och ta bort ev kärnan från dadlarna och blanda samman det med de mixade nötterna. Fortsätt att mixa.
- Blanda i kakaon och kokosoljan och fortsätt mixa tills det blir en jämn smet.
- Olja händerna lite och rulla till små bollar och vänd i kokos, hackade nötter eller kakao. Ställ i kylen i 30 minuter. Klart!
Kan med fördel frysas eller förvaras i en burk i kylskåpet. Perfekt nyttigt fikaalternativ som även barnen älskar.