Recept

Annica M

LCHF pytt i panna med blomkål

Visst kan man sakna den klassiska pyttipannan man vuxit upp med, jag testade att göra en LCHF och vegetarisk pyttipanna med blomkål och stekt ägg. Även barnen uppskattade denna recept. Vill man kan man steka lite bacon eller fläsk och ha till. Smaksättningen gör att blomkålen inte sticker ut så tydlig i sin smak så barnen reflekterar inte alltid att det är nyttig blomkål de äter. Receptet är gjort för 4 portioner och går att spara i kylen och ha med som matlåda. Är väldigt gott med en klick rödbetshummus.

Antal portioner:  4

  • 1st stort blomkålshuvud alt 2 st små huvud
  • 2 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk matfett
  • 1 tsk starkare alt rökig paprikapulver
  • 1 dl vatten
  • 4 krm salt
  • 2 kryddmått peppar
  • 1 msk citronsaft
  • 4 ägg som steks som tillbehör
  1. Dela blomkålen i mindre bitar
  2. Finhacka den gula löken
  3. Fräs kålen och löken i matfettet tills det fått lite färg
  4. Tillsätt pressad vitlök och låt det fortsätt fräsa en stund till
  5. Häll på vattnet och kryddorna och låt puttra svagt i 3-4 minuter tills blomkålen är lagom mjuk
  6. Smaksätt med pressad citronsaft och servera med stekt ägg och rödbetor alt rödbetshummus
29 apr 09:31 2018

Kommentarer / Svar

För att svara eller kommentera behöver du skapa ett konto. Har dú redan ett konto, så välj att logga in.