LCHF korvbröd
Äntligen kan du äta korv med ett LCHF korvbröd som innehåller 1 gram kolhydrater/bröd. Brödet går utmärkt att frysa in och bara plocka fram när du är sugen på en korv med bröd. Varför inte lyxa till det med en LCHF räksallad och känslan från korvgrillen är tillbaka. Även barnen älskar detta korvbrödet
Antal portioner: 10
- 3 dl mandelmjöl
- 5 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk flingsalt
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 3 dl kokande vatten
- 3 st äggvitor
- Starta ugnen på 175 grader
- Blanda samman alla torra ingredienser i en skål
- Koka upp vattnet och häll ner tillsammans med vitvinsvinäger och äggvitorna samtidigt som du vispar till en fast smet.
- Häll ut degen på diskbänken och dela upp degen i 10-12 bitar som du sedan rullar till fingerstora "korvar". Ett tips är att olja dina händer innan.
- Lägg upp dem på ett bakplåtspapper, tänk på att ha avstånd mellan bröden då de blir ca dubbelt så stora i ugnen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Kan frysas och tinas lätt i rumstemperatur eller i ugnen på svag värme.