Recept

Lena F

LCHF Kickstart lunch med Laxburgare ala västkusten

Fisk är ett bra val när man äter LCHF Strikt och denna måltiden tillagar jag ofta när jag kör kickstart LCHF. Ger en mättnad men framförallt så enkel och god att tillaga.
Testa och du kommer inte bli besviken! Tom barnen älskar blomkålsmosen och föredrar det framför vanlig potatismos.
Receptet är med blomkålsmos men kan med fördel även bytas ut till broccolimos.

Antal portioner:  2

  • 300 gram lax
  • 1/2 ägg
  • 1/4 riven gul lök
  • lite salt
  • lite peppar
  • Smör att steka i
  • 250 gram blomkål
  • 75 gram smör till blomkålsmos
  • Ev 25 gram parmesan (friviligt men ger en smakhöjare)
  • Lite salt och peppar
  1. Skär laxen i mindre bitar och lägg laxen tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare eller använd en mixer.
  2. Sätt ugnen på 120 grader
  3. Mixa ihop ingredienserna till grov smet. Inte för länge för då blir burgarna kompakta. Ca 35-40 sekunder.
  4. Forma smeten till 3-4 burgare och bryn i ett stekjärn med smör i. Ca 4 minuter på varje sida.
  5. Lägg burgarna i en ugnsfast form och in i ugnen på eftervärme och sista tillagningen.
  6. Skölj, dela och ansa blomkålen, använd gärna stammen och hacka till mindre bitar
  7. Koka upp rikligt med vatten med lite salt i. Lägg i blomkålen och koka några minuter tills broccolin är mjuk men fortfarande har visst tuggmotstånd. Häll av vattnet.
  8. Mixa blomkålen med smör och förslagsvis lite parmesan och lite salt och peppar.
  9. Lägg upp och serva med förslagsvis citron eller vitlökssmör. Grund: 50 gram rumstempererat smör, 1 msk citronsaft eller 2 klyftor pressad vitlök. Mixa ihop i en skål till en smakhöjare.
11 apr 11:54 2018

Kommentarer / Svar

För att svara eller kommentera behöver du skapa ett konto. Har dú redan ett konto, så välj att logga in.