LCHF Bounty
LCHF Bounty är så otroligt gott, lätt att tillaga och det bästa av allt du kan förvara dem i frysen och bara plocka fram. Dessa är mycket godare än dem du köper i affären. Innehåller 5 gram kolhydrater per boll.
Antal portioner: 12
- 3 dl kokosflingor, välj gärna ekologiska
- 100 gram smör (varav 20 gram är till chokladen)
- 1,5 dl grädde, (vispgrädde eller kokosgrädde)
- Vaniljsocker en nypa
- Lite flingsalt
- 3-4 msk sötströ ( kan minskas och helt uteslutas)
- 80 gram mörk choklad, minst 70%
- Smält smöret och sötströ i en kastrull tillsätt därefter kokosflingorna och vaniljpulvret och blanda ihop.
- Tillsätt lite kokosgrädde under omrörning tills du fått en krämig smet och tillsätt gärna lite flingsalt.
- Fortsätt med att försiktigt koka upp smeten och rör runt tills den blir som gröt i konsistensen.
- Häll över smeten i en form och låt stelna i frysen i ca 30-60 minuter. Smeten ska vara så pass stel så du kan forma bollar av den
- Smällt choklad tillsammans med 20 gram smör i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
- Lägg kokosbollarna på bakplåtspapper och pensla över med chokladen och avsluta med att strö lite kokosflingor över.
- Låt stå och stelna i frysen en liten stund innan du kan njuta av godbitarna. Du kan förvara dem i frysen eller några dagar i en glasburk i kylskåpet.