Grekisk äggröra
LCHF strikt och LCHF kickstart är ägg en av de givna ingredienserna för att lyckas. Jag brukar variera mina äggrätter och då främst min äggröra. Min grekiska äggröra är ett bra alternativ när man vill ha en liten variation. Men den här äggröran går även utmärkt att använda som ett tillbehör till en lammbiff eller kycklingspett.
Fungerar lika bra att äta ljummen som kall.
Jag gör många av mina recept baserade på 2 portioner då det inte alltid är hela familjen som äter LCHF och då kan jag även få över till matlåda nästkommande dag eller en lunch i veckan.
Antal portioner: 2
- 100 g bacon
- 100 g halloumi
- 2 matskedar olivolja
- 2 salladslökar
- 6 ägg
- 1 dl färsk persilja
- Salt och peppar
- Skära bacon och halloumi i tärningar
- Skiva salladslöken.
- Hetta upp olivoljan på medelhög värme i en rejäl panna. Stek halloumi, salladslök och bacon tills allt fått fin färg.
- Vispa ägg med den hackade persiljan och salta och peppra lite lätt
- Häll smeten över den stekta halloumi, salladslök och bacon, sänk värmen och rör om till en äggröra.
- Tillsätt oliver som en extra smakhöjare
- Lägg upp på en tallrik och njut