Kyckling, anka, gås, höna och andra fågelrätter fungerar utmärkt när man äter enligt LCHF  eftersom de innehåller få eller inga kolhydrater alls. Men precis som kött så innehåller rå fågel (särskilt utan skinn) mest proteiner och oftast lite fett. Så kompletera med fetasåser såsom bearnaisesås för att få i dig tillräckligt med fett och uppnå mättnadskänsla. 

Välj alltid att äta med skinn.  Det är i skinnet som fettet finns t ex så innehåller kyckling lår med skinn 13,5 gram fett per 100 g medan kyckling lår utan skinn innehåller enbart 3,9 gram fett. Det gör en stor skillnad på hur mätt man blir efter en måltid.

Var försiktig med färdigprodukter.  Färdigprodukter har en tendens att innehålla rmycket kolhydrater t ex så kan kycklingkorv innehålla närmare 10 g kolhydrater per 100 g. 

Vilka fågelrätter ska jag välja. Det som är så fantastiskt med LCHF-metoden är att man i princip bara behöver hålla ordning på antalet kolhydrater man äter per dag.  Under LCHF-start hittar du hur mycket kolhydrater man bör äta.

För att göra det enklare för dig har vi gjort tabeller med mängden kolhydrater som olika livsmedel innehåller, du kan sortera livsmedlen på antalet kolhydrater och mängden fett.