Kött och inälvsmat är en naturlig del av LCHF, eftersom de innehåller få eller inga kolhydrater alls samt ett högt innehåll av bra näringsämnen. Men värt att notera är att kött oftast innehåller en stor mängd proteiner. Så se till att välja köttprodukter som innehåller bra fetter och kompletera med fetasåser såsom bearnaisesås för att uppnå mättnadskänsla. Alla former av naturligt kött och inälvsmat t ex gris, nöt, lamm och lever fungerar bra i LCHF-kosten. Har du tillgång till viltkött eller kött från gräsbetande djur så är det en bonus, då de bland annat har en bättre sammansättning av fett.  T ex så innehåller vilt och gräsbetande djur den livsviktiga fettsyran omega-3.

Inälvsmat är en ofta bortglömd "näringsbomb".  Inälvsmat som lever och hjärta innehåller otroligt mycket vitaminer och mineraler. Vet du om att t ex kycklinglever innehåller under 1 g kolhydrater per 100 g men ger dig ett rejält tillskott av A, B, C (ja, även vitamin c!), D och E-vitaminer. Så se till att lite då och då laga maträtter baserade på t ex lever och hjärta. 

Korv och andra köttprodukter, fungerar utmärkt när man följer LCHF Men det är en stor skillnad i hur stor mängd kolhydrater och fett olika köttprodukter innehåller t ex så kan vanliga grillkorv innehålla 10 g kolhydrater eller mer per 100 g. Scans Hot Dogs original innehåller 14 g kolhydrater per 100 g, vilket betyder att en korv utan bröd innehåller 7 g kolhydrater. Det är rätt så mycket om man t ex har en kolhydratbudget på 100 g per dag.

Hur skall jag veta vilka köttprodukter jag kan och bör äta? Det som är så fantastiskt med LCHF-metoden är att man i princip bara behöver hålla ordning på antalet kolhydrater man äter per dag.  Under LCHF-start hittar du hur mycket kolhydrater man bör äta.

För att göra det enklare för dig har vi gjort tabeller med mängden kolhydrater som olika livsmedel innehåller, du kan sortera livsmedlen på antalet kolhydrater och mängden fett.