LCHF kost
Introduktion och fakta om LCHF-kost

Fråga

Hej! Kommer den här "väldigt obehagliga smak / andedräkt" att försvinna eller kommer den kvarstå?? Vänligen Maria

Svar

Hej Maria!

Jag förmodar att det är den metalliska/aceton-liknande andedräkt som kan uppkomma vid ketos som du menar. Man får nog räkna med att den här typen av andedräkt kommer att kvarstå så länge man befinner sig i ketos. De bildade ketonkropparna utsöndras framför allt via urin och utandningsluft och där av den något konstiga andedräkten. Vissa upplever att andedräkten förbättras med tiden även om man fortsätter att följa en lågkolhydratkost. Detta har troligtvis och göra med att kroppen ställer in sig bättre på den nya energisituationen och bildar mindre ketonkroppar.

Annars brukar det vara rätt så lätt att själv kontrollera hur kraftig ketosen blir i kroppen. Ketos är inget på och av- system utan en flytande övergång mellan att använda kolhydrater eller fett som energisubstrat. Genom att öka något på kolhydratintaget kan man minska ketosen men ändå ha en effektiv fettförbränning. Det är inte sant att man måste befinna sig i ketos för att förbränna fett om man följer LCHF- kost.

Den acetonliknande andedräkten kan motverkas som vilken dålig andedräkt som helst med munskölj, tuggummi eller halstabletter. Att överkonsumera sötade tuggummi eller halstabletter är dock inte så bra om man följer LCHF.


 
Kommentarer
 
 
Hamid  (www.facebook.com/profile.php?id=100003469601178)
 

Sockeralkoholer = finns i sf6tningsmedel. c4ven om de inte tas upp av kroppen se5 kan de tiggra insulinutsf6ndring och fungera ne4stan som om man e4tit socker. Vissa, t.ex Stevia ska inte tiggra insulinutsf6ndring, men kan e4nde5 skapa sf6tsug, men de4r fe5r man sje4lv avgf6ra. Ge5r man ner trots att man e4ter prylar med sf6tningsmedel, fortse4tt, annars inte.

 
Dario  (www.facebook.com/profile.php?id=100003469744228)
 

Jag r s glad ver din (och min) nya livsstil, och framf rallt ver att du l ter banern leva p samma typ av BRA mat! Var de lika goda som de ser ut? http://lfkizrfaa.com [url=http://advajujukee.com]advajujukee[/url] [link=http://nhotrhf.com]nhotrhf[/link]

 
Dika  (www.facebook.com/profile.php?id=100003469731713)
 

Jag r s glad ver din (och min) nya livsstil, och framf rallt ver att du l ter bnaern leva p samma typ av BRA mat! Var de lika goda som de ser ut?

 
Bertha  (vwjyejpva.com)
 

Kick the tires and light the fires, problem ofiilfalcy solved! http://fnthhjwhr.com [url=http://ksbksebnkci.com]ksbksebnkci[/url] [link=http://deklkd.com]deklkd[/link]

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2010-02-11
Taggar: 
Kategorier:  Kostfrågor
Antalet visningar:  7516