Enligt lchf får man äta mejeriprodukter som mjölk, osst, fil, yoghurt m.m. Men dessa innehåller ju laktos som är mjölkSOCKER? Hur går det ihop? Borde man inte undvika mjölkprodukter enligt LCHF då? (Fråga från gamla webbplatsen)

  • Okänd

Jag förstår vad du menar. Mjölkprodukter innehåller laktos som är en sockerart. Men tanken med LCHF är inte att man skall äta 0g kolhydrater per dag, vilket är mycket svårt att genomföra. Istället har man satt upp gränsen 5g kolhydrater per 100g livsmedel om man har för avsikt att följa en strikt LCHF- kost. Tittar man på mjölk, filmjölk, naturell yoghurt och andra mjölkprodukter så hamnar de allra flesta strax under 5g kolhydrater per 100g och är därmed helt godkända att äta ur LCHF- synpunkt. Jag skulle vilja säga att mjölkprodukter är en grundsten för den som följer LCHF. Det man får passa sig för är allt som kan blandas i yoghurt, filmjölk mm. Men har man koll på innehållsförteckningen på produkten så blir det inga problem.

0 inlägg refererar till eller kommenterar denna artikel.

Om webbplatsen

Lchf-kost.se är en webbplats av och för icke-experter. som vill utbyta tankar om LCHF-kosten.

Kontakta oss

Om du vill ha kontakt med oss kan du maila oss på.info@lchf-kost.se

Cookies

Vi använder oss av cookies för statistik och för inloggning. Ingen personlig information sparas i cookien.